Trebuie să ne înarmăm?

Navigând pe atotputernicul facebook zilele astea am  văzut că sunt foarte mulți oameni indignați de faptul că ne înarmăm, având retorici precum „avem de toate, armament ne mai trebuie”. Până și Cabron a scos o piesă în care-l ia cu panică exercițiile militare. etc. etc.

Unii poate din naivitate, prostie sau nah… intră în fișa postului de postac și-au spus părerea:

Într-o lume ideală, hipiotă – „flower power”, nu ar fi trebui să existe conflicte, dar trăim în lumea reală unde nu se rezolvă totul pe cale diplomată.

1) Exercițiile militare și expunerea echipamentelor de tehnică militară sunt pentru a descuraja orice alt stat, fie el Rusia, Burundi sau Republica Nagorno-Karabakh.

2) Da, avem militari detașați prin diverse teatre de război, dar asta nu înseamnă că luptăm războiul altora. Suntem membri NATO, practic sunt și luptele noastre. Fapt ce poate fi și vice-versa, în cazul unui conflict al României cu un alt stat, avem parte de sprijinul și intervenția celorlalți parteneri din NATO.

3) Exercițiile și aplicațiile sunt tocmai  să nu se întâmple precum în versurile lui Puya – Change:

„Dacă mâine ar porni un război, ar fi pena

Soldaţii s-ar uita la a cincea pagină din ziar

N-o să oprim nici un raid aerian

Dacă-o să ne-atace când e <<Inimă de Ţigan>>”

4) Modernizarea și cumpărarea de noi echipamente militare sunt inclusiv pentru siguranța soldaților noștri. Să nu ne mai trezim cum TAB-urile care o fac pe a submarinul(aici) sau cum pică Mig-urile mai ceva decât studenții la examene în sesiune(aici),(aici).

5) O mare parte din investiția în tehnica militară se întoarce în economia românească, având în vedere că unele sunt produse în România, altele modernizate sau altele cu mentenanța aici.

Scopul înarmarii României nu este doar ofensiv, este o măsură necesară tocmai pentru a prezerva starea de nonconflict din zona noastră.

PS. Avem nevoie de spitale la standarde mai ridicate, complet echipate, de școli fără WC-ul în curte dar astea aparțin de alte ministere, nu cel al MApN  ce are de investit 2% din PIB conform angajamentelor.

2 thoughts on “Trebuie să ne înarmăm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *