PSD la început de vară

Voiam și să mă iau de PNL, dar o să scriu de PSD (tot aia e).

Zilele astea e foarte frumos cum lumea deja se leapădă de Dragnea, mai ceva ca de Satana la biserica. Viorica vine și recunoaște că a fost o marionetă (nu că noi n-am zis asta de la început): “Am început să fiu eu. Am mers după anumite linii deja desenate, după anumite mesaje care trebuia să le scot în spaţiu public.”  (link)  Și-a tras și pagină de facebook să arate cât de EA e.

PS. Am înțeles că va face un live săptămânal cu rețete de murături, că acuși vine sezonul.  

În secunda doi Cătălin „Mitralieră” Rădulescu a declarat că PSD este partid de intelectuali menționându-i pe Olguța, Ștefănescu, Pleșoianu (link). Ce-i drept dacă se compară cu Viorica, cu Grapini, cu Andrușcă, pot să înțeleg noua poziție de „intelectuali”, dar ce te faci când îi compari cu oamenii de bun simț din România?

Daea nu vrea să apară la televizor să zică de inundații, de cum mai punem niște copaci, niște amenajări hidrotehnice, niște culturi de orez, ceva acolo.

Meleșcanu a reușit să termine să se ancheteze pe el și ministerul de externe pentru votul din Diaspora. Rezultat: nu este el vinovat, întrebările și oamenii sunt de vină. Întrebările pentru că „e mai multe” și că oamenii au venit să voteze, dacă ei nu se prezentau la vot totul era OK.

Legat de votul din diaspora, s-a trezit în față cu o petiție online inițiată de Declic și semnată de 120 000  de oameni, în care i se cere demisia. Bineînțeles că nu vrea să le recunoască pentru că nu-s semnate pe suport de hârtie de cei 120K. M-am gândit inițial că nu înțelege care-i treaba cu GDPR-ul, dar are și el dreptate, pentru un om care este din ‘66 în Ministerul de Externe, cred că a fost obișnuit să dea mult cu subsemnatul (cel puțin până în 1989).

Nenea Meleșcanu nu s-a oprit aici, trebuia să dea o gherlă geopolitică. În Republica Moldova îi un pic de criză politică (cred că o să scriu un alt articol pe tema asta), dar pe scurt pro-europenii și pro-rușii și-au dat mână să scape țara de un oligarh care controlează o mare parte din instituțiile statului. Parlamentul și președintele recunosc guvernul Maia Sandu, iar Curtea Constituțională, controlată de Plahotniuc, cer anticipate, susțin guvernul Pavel Filip și ca bonus au suspendat președintele.

Ei bine, în situația asta comunitatea internațională și-a declarat susținerea pentru Maia Sandu, adică SUA, Rusia și UE. Cum credeți că s-a poziționat MAE al nostru?  Exact, de partea oligarhului. Meleșcanu zicând că îi ok să se facă anticipate. Să înțeleg că dependența de Dragnea l-a afectat destul de mult. A doua zi după multe telefoane prin diverse ambasade și birouri, și-a schimbat declarația.

Dacă lui Meleșcanu îi tot plac așa mult anticipatele, nu încercăm și în România?  

Cred că am scris prea mult de „Mele”, dar el s-a trezit să fie activ zilele astea. Nici nu am zis de locul permanent din consiliul de securitate de la ONU pe care România l-a pierdut din cauza cretinătății cu mutatul ambasadei de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Aaa să nu uit,  Meleșcanu a avut 3 mandate ca senator din partea PNL (doar atât).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *