Universal Principle of Design

Universal Principles of Design – William Lidwell, Kritina Holden și Jill Butler

Intro

Universal Principles of Design, cu autorii William Lidwell, Kritina Holden și Jill Butler, este o carte foarte recomandată printre UI/UX designeri, dar este utilă pentru mai toate ariile design-ului, de la logo până la design-ul de produs.

Conținut

Fiecare principiu este descris pe două pagini: în partea stângă este definit, explicat și cu referințe pentru un studiu mai amănunțit, iar în partea dreaptă este ilustrat cum este folosit principiul în practică.

Principiile sunt ordonate alfabetic și organizate în 5 secțiuni: „How can I influence the way a design is perceived?”, „ How can I help people learn from a design?”, „How can I enhance the usability of a design?”, „How can I increase the appeal of a design?”, „How can I make better design decisions?”. 

Structura este de așa natură încât poți să deschizi cartea la orice pagină și să poți învăța despre principiul respectiv fără a fi nevoit să citești și paginile anterioare. 

Outro

Pentru mine a fost de ajutor, mi s-au clarificat unele principii pe care le foloseam deja, doar că nu știam că sunt documentate sau chiar au un nume, ci doar mi se păreau de bun simț.
Am citit versiunea în limba engleză cu 100 de principii, dar între timp au aparut versiuni noi cu 125 si una cu 150 principii. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *