Jony Ive: Geniul din spatele celor mai importante produse Apple – Leander Kahney

Jony Ive: Geniul din spatele celor mai importante produse Apple – Leander Kahney

Nu de mult a apărut anunțul că Jony Ive pleacă de la Apple, culmea că în carte apare că e de neînlocuit. Țeapă. Bine din informațiile din presă, își va deschide o nouă companie care și aia va lucra pentru Apple.

Pentru cei care nu au auzit încă de Jony Ive. A fost până în 2019 liderului atelierului de design al Apple și unul dintre cei responsabili pentru produsele inovative iMac, iPod, iPhone, iPad.

Este o biografie care s-a făcut greu, pentru că Apple este cunoscut pentru secretismul în rândul angajaților, pe lângă o grămadă de contracte de confidențialitate, mulți au acces doar la strictul necesar de informații pentru a-și face treaba.

Chiar dacă nu este o carte tehnică, sunt destul de multe detalii utile despre cum s-a lucrat la modelele emblematice cu „i” in față. Este prezentat cum s-a trecut de la perioada de declin a Apple la culmile succesului, punând design-ul și utilizatorul în centru produselor.

 „Jony Ive are mai multă putere operațională decât oricine altcineva de la Apple, cu  excepția mea. Nimeni nu poate să-i spună ce să facă sau să nu facă. Așa am stabilit eu lucrurile”-Steve Jobs

Pe lângă partea de design sunt prezentate modurile prin care Jony Ive a pionierat multe procese de producție. Procese care acum s-au extins la majoritatea produselor din industria de astăzi.
O carte bună pentru pasionații de Apple și pentru cei care sunt interesați de design industrial. E ușor de citit și mi-a plăcut. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *